Στα πλαίσια υλοποίησης των σχεδίων δράσης του σχολείου μας πραγματοποιήθηκαν τρεις επιμορφωτικές δράσεις με την συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης “Ελπίδα ζωής”.

Η πρώτη αφορούσε τους μαθητές μας και είχε  τίτλο «Ας συνεργαστούμε, ας γίνουμε ομάδα». Οι μαθητές μέσα από παραμύθι, παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες μίλησαν για την διαφορετικότητα και την αποδοχή του άλλου. Είδαν πως η συνεργασία μας κάνει χαρούμενους και δημιουργικούς, μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας και εμπιστοσύνης, και αναγνώρισαν την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ των μελών, κάθε ομάδας ανθρώπων. Η δεύτερη δράση αφορούσε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και αφορούσε βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση δύσκολων συμπεριφορών στο χώρο του σχολείου». Οι εκπαιδευτικοί  επεξεργάστηκαν θέματα που σχετίζονται με την κατανόηση και την διαχείριση δύσκολων συμπεριφορών στο χώρο του σχολείου. Αναδειχτήκαν οι τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας και συζητήθηκαν αποτελεσματικές πρακτικές, που μπορούν να λειτουργήσουν ενισχυτικά στην δημιουργία καλού κλίματος στο σχολικό χώρο. 

Η τελευταία δράση απευθυνόταν  στους γονείς των μαθητών μας και είχε τίτλο «Όταν τα όρια και οι κανόνες γίνονται σύμμαχοι».

Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν για τα όρια και τους κανόνες που θέτουν στα παιδιά τους, τις συνέπειες που ορίζουν, το πόσο απαραβίαστα ή ευέλικτα είναι και τέλος για την δική τους σχέση, ως ενήλικες με τα όρια που τους θέτει το κάθε περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν και δρουν.Αναγνώρισαν ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη ένα περιβάλλον δομημένο και ασφαλές έτσι ώστε να μπορούν να μάθουν να δρουν αυτόνομα. Αυτό το περιβάλλον για να υπάρξει θα πρέπει να έχει σταθερά και ξεκάθαρα όρια, τα οποία να είναι γνωστά στα παιδιά, να βασίζονται στη λογική και να έχουν ως στόχο την ασφάλεια και την ενίσχυση των παιδιών.
ευ
Ευχαριστούμε θερμά το  Κέντρο Πρόληψης “Ελπίδα ζωής” για την ουσιαστική στήριξη και την σημαντική βοήθεια που μας παρέχει.